Категории

Информация

Снабдители

Няма снабдител

Какво трябва да знам при избора на рекордер за видеонаблюдение (DVR)?

Какво трябва да знам при избора на рекордер за видеонаблюдение (DVR)?

Здравейте!

      С настоящата статия, ще се опитаме да хвърлим малко повече светлина върху видовете рекордери и техните технически параметри. Запознавайки се с основните им характеристики, ще можете да направите информиран избор, като се спрете на най-подходящия за вас рекордер.

Рекордерите биват няколко основни типа:

      DVR – произхожда от английското наименование Digital Video Recorder, което в превод означава цифров видеорекордер; това е специализирано устройство, извършващо цифров видеозапис.

      NVR – произхожда от английското наименование Network Video recorder, което в превод означава мрежов видеорекордер; това е  специализирано устройство, извършващо цифров видеозапис посредством компютърна мрежа, от IP камери  или други мрежови устройства.

      Hybryd – произхожда от английската дума Hybrid, което в превод означава комбиниран видеорекордер; това е специализирано устройство за цифров видеозапис, което може да извършва запис както от директно свързани към него камери, така и от IP камери или други мрежови устройства.

      PC – произхожда от английското наименование Personal Computer, което в превод означава персонален компютър; това е компютър, който има инсталирана DVR платка или специализиран софтуер за запис от IP камери, или други мрежови устройства.

      Рекордер - DVR  - характеристики:

За да добиете реална представа, ще разгледаме конкретен пример за рекордер от нашия електронен магазин. За целта отворете следния линк в нов прозорец:

DS-7104HGHI-F1

      По-долу ще се спрем на отделните технически характеристики на рекордера, като целта ни е да обясним какво означава всяка една от тях.

4-канален, четирибриден HD-TVI/AHD/CVI цифров рекордер;

    -    4-канален – означава, че рекордерът има възможност да бъде свързан до 4 камери.

    -    четирибриден HD-TVI/AHD/CVI цифров рекордер – означава, че рекордерът поддържа следните видове камери:

камера  HD-TVI,

камера AHD,

камера CVI,

камера CCTV;

Компресия H.264/H.264+;

    -    рекордерът поддържа H.264/H.264+ компресия на видеозаписа;

Резолюция до 1 мегапиксел 720p (1280x720) за TVI/до 720p за AHD/CVI;

    -    рекордерът поддържа максимална разделителна способност на камерите до 1 мегапиксел 720p (1280x720) за TVI/до 720p за AHD/CVI;

Скорост на запис (общо): 100 кад/сек@720p/960H/D1 (real-time);

    -    рекордерът може да записва до 100 кадъра в секунда, при качество 1 мегапиксел общо за 4 камери или по 25 кадъра в секунда за всяка камера (това се счита за запис в реално време);

До 1 SATA HDD (до 6ТВ/диск);

    -    рекордерът поддържа 1 твърд диск, който трябва да е SATA стандарт, с максимален размер до 6 TB;

1 аудиовход/1 изход;

    -    рекордерът има един вход за микрофон и един изход за тонколони или други аудиоустройства;

2 USB порта;

    -    рекордерът има 2 USB порта за мишка флаш памет или други USB устройства;

100Mbit LAN;

    -    Означава, че рекордерът има един 100 мегабитов мрежов порт за връзка с компютърна мрежа.

Видеоизходи: HDMI/VGA;

    -    рекордерът има 1 VGA изход за връзка с монитор/телевизор, както и един HDMI изход - за връзка с монитор/телевизор;

Преглед и управление през Internet PC/мобилен телефон (iOS/Android) с безплатен CMS софтуер iVMS-4200/iVMS-4500;

    -    рекордерът има безплатен софтуер за настолен или преносим компютър, както и безплатно приложение за смарт телефон или таблет;

Без HDD;

    -    рекордерът се продава без твърд диск (носител на запис);

      Рекордерът извършва запис на заснет видеоматериал от една или повече камери върху твърд диск, или друг носител на запис. Позволява преглед на записите за стари периоди от време. Времевият период, в който е възможен преглед на запис (или колко назад във времето може да се връщате), зависи от редица фактори :

    -    Размер на носителя (твърдият диск);

    -    Дали рекордерът е настроен да записва при детекция на движение или е в режим на постоянен запис;

    -    Качество на записа (разделителна способност, битрейт, кадри в секунда);

    -    Ако рекордерът е настроен да записва при движение, колко интезивно е самото движение.

      Друга важна функция на рекордера е да осъществява контрол върху потребителите, които имат право на достъп, включително да контролира  правата и нивата на достъп  до устройството и записите в него.

      Рекордерът осигурява визуализиране на  видеоинформацията както в реално време, така и на запис чрез различни устройства:

    -    монитор,

    -    телевизор,

    -    компютър,

    -    лаптоп,

    -    смарт  телефон,

    -    таблет.

Какво трябва да знаете предвид, когато искате да изберете рекордер?

    -    Броя на камерите, които желаете да свържете към рекордера.

     Например: желаете да използвате 5 броя камери – ще ви е необходим рекордер с 8 канала.  Запомнете, че броят на каналите на рекордера трябва да е по-голям или равен на броя на желаните от вас камери.

    -    Вид технология на  камерите.

     Например: искате да използвате HD-TVI камери – ще ви е необходим рекордер, който поддържа HD-TVI камери. А в случай че желаете да използвате HD-CVI камери – ще ви е необходим рекордер, който да поддържа HD-CVI камери.

    -    Вид разделителна способност на камерите.

      Например: желаете да използвате камери с разделителна способност 2 мегапиксела (1080p), в този случай ще ви е необходим рекордер, който да поддържа минимум 1080p (рекордерът може да поддържа по-голяма разделителна способност, например 3 или 5 или 8 мегапиксела). Запомнете, че максималната разделителна способност на рекордера трябва да бъде по-голяма от тази на камерите, които желаете да ползвате.

    -    Скорост на записа на рекордера  тя определя  колко кадъра в секунда ще записва рекордерът за всеки канал, като за запис в реално време се счита запис с 25 кадъра в секунда.

      Например: рекордерът, който сте избрали, е с 4 канала за камери и скорост на запис 100 кадъра в секунда, т.е.  100/4 = 25 кадъра за всеки канал.

    -    Брой на аудиоканалите на рекордера.

      Например: ако желаете да позвате 3 микрофона – ще ви е нужен рекордер с 4 аудиоканала. Запомнете, че броят на аудиоканалите на рекордера трябва да е по-голям от броя на микрофоните, които искате да ползвате.

      Това са най-основните параметри, които са от значение и трябва да знаете, при избор на рекордер (DVR). В случай че се  колебаете или имате допълнителни въпроси, може да се  свържете с нас на телефон 0877 212 911, или чрез някои от другите възможности за контакт. Ще получите безплатна консултация от нашия екип, който ще отговори на вашите въпроси, и заедно ще изберем най-подходящия за вас продукт.

1Коментара

  • Avatar
   Анелия Куртева
   юли 23, 2018

   Здравейте, Трябват ми камери за домашно видео наблюдение, т.е. В сградата където живея. Необходими са ми поне 3 камери инсталирани при домофона на входа, на терасата ми за да наблюдава двора и пред входната ми врата. Записите трябва са могат да де връщат назад и да имат звук. Ако е възможно инсталиране още утре в понеделник! Спешно! Благодаря!

Остави Отговор

* Име:
* Е-майл: (Не Поликуван)
   Уебстраница: Адрес на страница :http://)
* Коментар:
Напишете Кода