Най-продавани

Категории

Информация

Нови продукти

Снабдители

Няма снабдител

Какво трябва да знам при избора на рекордер за видеонаблюдение (DVR)?

Какво трябва да знам при избора на рекордер за видеонаблюдение (DVR)?

Здравейте!

      С настоящата статия, ще се опитаме да хвърлим малко повече светлина върху видовете рекордери и техните технически параметри. Запознавайки се с основните им характеристики, ще можете да направите информиран избор, като се спрете на най-подходящия за вас рекордер.

Рекордерите биват няколко основни типа:

      DVR – произхожда от английското наименование Digital Video Recorder, което в превод означава цифров видеорекордер; това е специализирано устройство, извършващо цифров видеозапис.

      NVR – произхожда от английското наименование Network Video recorder, което в превод означава мрежов видеорекордер; това е  специализирано устройство, извършващо цифров видеозапис посредством компютърна мрежа, от IP камери  или други мрежови устройства.

      Hybryd – произхожда от английската дума Hybrid, което в превод означава комбиниран видеорекордер; това е специализирано устройство за цифров видеозапис, което може да извършва запис както от директно свързани към него камери, така и от IP камери или други мрежови устройства.

      PC – произхожда от английското наименование Personal Computer, което в превод означава персонален компютър; това е компютър, който има инсталирана DVR платка или специализиран софтуер за запис от IP камери, или други мрежови устройства.

      Рекордер - DVR  - характеристики:

За да добиете реална представа, ще разгледаме конкретен пример за рекордер от нашия електронен магазин. За целта отворете следния линк в нов прозорец:

DS-7104HGHI-F1

      По-долу ще се спрем на отделните технически характеристики на рекордера, като целта ни е да обясним какво означава всяка една от тях.

4-канален, четирибриден HD-TVI/AHD/CVI цифров рекордер;

    -    4-канален – означава, че рекордерът има възможност да бъде свързан до 4 камери.

    -    четирибриден HD-TVI/AHD/CVI цифров рекордер – означава, че рекордерът поддържа следните видове камери:

камера  HD-TVI,

камера AHD,

камера CVI,

камера CCTV;

Компресия H.264/H.264+;

    -    рекордерът поддържа H.264/H.264+ компресия на видеозаписа;

Резолюция до 1 мегапиксел 720p (1280x720) за TVI/до 720p за AHD/CVI;

    -    рекордерът поддържа максимална разделителна способност на камерите до 1 мегапиксел 720p (1280x720) за TVI/до 720p за AHD/CVI;

Скорост на запис (общо): 100 кад/сек@720p/960H/D1 (real-time);

    -    рекордерът може да записва до 100 кадъра в секунда, при качество 1 мегапиксел общо за 4 камери или по 25 кадъра в секунда за всяка камера (това се счита за запис в реално време);

До 1 SATA HDD (до 6ТВ/диск);

    -    рекордерът поддържа 1 твърд диск, който трябва да е SATA стандарт, с максимален размер до 6 TB;

1 аудиовход/1 изход;

    -    рекордерът има един вход за микрофон и един изход за тонколони или други аудиоустройства;

2 USB порта;

    -    рекордерът има 2 USB порта за мишка флаш памет или други USB устройства;

100Mbit LAN;

    -    Означава, че рекордерът има един 100 мегабитов мрежов порт за връзка с компютърна мрежа.

Видеоизходи: HDMI/VGA;

    -    рекордерът има 1 VGA изход за връзка с монитор/телевизор, както и един HDMI изход - за връзка с монитор/телевизор;

Преглед и управление през Internet PC/мобилен телефон (iOS/Android) с безплатен CMS софтуер iVMS-4200/iVMS-4500;

    -    рекордерът има безплатен софтуер за настолен или преносим компютър, както и безплатно приложение за смарт телефон или таблет;

Без HDD;

    -    рекордерът се продава без твърд диск (носител на запис);

      Рекордерът извършва запис на заснет видеоматериал от една или повече камери върху твърд диск, или друг носител на запис. Позволява преглед на записите за стари периоди от време. Времевият период, в който е възможен преглед на запис (или колко назад във времето може да се връщате), зависи от редица фактори :

    -    Размер на носителя (твърдият диск);

    -    Дали рекордерът е настроен да записва при детекция на движение или е в режим на постоянен запис;

    -    Качество на записа (разделителна способност, битрейт, кадри в секунда);

    -    Ако рекордерът е настроен да записва при движение, колко интезивно е самото движение.

      Друга важна функция на рекордера е да осъществява контрол върху потребителите, които имат право на достъп, включително да контролира  правата и нивата на достъп  до устройството и записите в него.

      Рекордерът осигурява визуализиране на  видеоинформацията както в реално време, така и на запис чрез различни устройства:

    -    монитор,

    -    телевизор,

    -    компютър,

    -    лаптоп,

    -    смарт  телефон,

    -    таблет.

Какво трябва да знаете предвид, когато искате да изберете рекордер?

    -    Броя на камерите, които желаете да свържете към рекордера.

     Например: желаете да използвате 5 броя камери – ще ви е необходим рекордер с 8 канала.  Запомнете, че броят на каналите на рекордера трябва да е по-голям или равен на броя на желаните от вас камери.

    -    Вид технология на  камерите.

     Например: искате да използвате HD-TVI камери – ще ви е необходим рекордер, който поддържа HD-TVI камери. А в случай че желаете да използвате HD-CVI камери – ще ви е необходим рекордер, който да поддържа HD-CVI камери.

    -    Вид разделителна способност на камерите.

      Например: желаете да използвате камери с разделителна способност 2 мегапиксела (1080p), в този случай ще ви е необходим рекордер, който да поддържа минимум 1080p (рекордерът може да поддържа по-голяма разделителна способност, например 3 или 5 или 8 мегапиксела). Запомнете, че максималната разделителна способност на рекордера трябва да бъде по-голяма от тази на камерите, които желаете да ползвате.

    -    Скорост на записа на рекордера  тя определя  колко кадъра в секунда ще записва рекордерът за всеки канал, като за запис в реално време се счита запис с 25 кадъра в секунда.

      Например: рекордерът, който сте избрали, е с 4 канала за камери и скорост на запис 100 кадъра в секунда, т.е.  100/4 = 25 кадъра за всеки канал.

    -    Брой на аудиоканалите на рекордера.

      Например: ако желаете да позвате 3 микрофона – ще ви е нужен рекордер с 4 аудиоканала. Запомнете, че броят на аудиоканалите на рекордера трябва да е по-голям от броя на микрофоните, които искате да ползвате.

      Това са най-основните параметри, които са от значение и трябва да знаете, при избор на рекордер (DVR). В случай че се  колебаете или имате допълнителни въпроси, може да се  свържете с нас на телефон 0877 212 911, или чрез някои от другите възможности за контакт. Ще получите безплатна консултация от нашия екип, който ще отговори на вашите въпроси, и заедно ще изберем най-подходящия за вас продукт.

Остави Отговор

* Име:
* Е-майл: (Не Поликуван)
   Уебстраница: Адрес на страница :http://)
* Коментар:
Напишете Кода