Категории

Информация

Снабдители

Няма снабдител

Как да сменя забравена парола на DVR за видеонаблюдение Hikvision?

Как да сменя забравена парола на DVR за видеонаблюдение Hikvision?

Здравейте!

В тази статия ще ви запозная с процедурите, чрез които може да смените забравена парола на Рекордер (DVR) Hikvision.

 

Процедура 1:

Рестартиране на парола, чрез използване на SDAP  софтуер в локална мрежа.

Изисквания:

-          Да имате компютър/лаптоп с операционна система windows, който да е свързан в същата локална компютърна мрежа, в която е свързан рекордерът ( DVR ).

Да имате инсталиран безплатния софтуер SDAP,който може да изтеглите от сайта на hikvision  (вижте снимката по-долу): 

 •          При инсталацията на SDAP  ще бъдете попитани дали искате да инсталирате WinPcap - важно е да инсталирате тази компонента от софтуера! 

Моля следвайте следните стъпки:

1.       Изключете рекордера (DVR) от захранването и го включете. Това ще позволи да се определи точната дата на устройството.

1.1   Стартирайте вече инсталираната програма  SDAP и маркирайте в нея устройството, чиято парола ще рестартирате (вижте снимката по-долу):

1.2   Натиснете върху надписа „forgot password” - ще ви се появи прозорче.

 

1.3   Ако прозорчето за рестартиране на парола  изглежда по начина на снимката по-долу, то фърмуерът на устройството е от по-стария тип. Продължете към следващата стъпка. Ако полето има бутони „експорт” „импорт” - преминете към стъпка 2.

1.4   Разширете полетата „Device Serial No” и „Start Time”, така че да се видят целите, както е показано на картинката по-долу.

 

1.5   Маркирайте желания рекордер(DVR) и отдясно върху полето „Device Serial No”,   натиснете с десен бутон на мишката, изберете Select All. Текстът в полето ще ви се маркира. Натиснете още веднъж с десен бутон на полето и изберете Copy. Копираният сериен номер поставете (paste) в текстов файл с име, например hikvision_pass_reset.

 

1.6   Напишете в същия текстов файл стартовата дата и час по следния начин:

 

2017-08-24 15:36:04

 

1.7   Изпратете така създадения файл на имейл: office@video1.bg, като използвате за заглавие „Hikvision password reset”, и се обадете на нашия телефон 0877 212 911.

1.8   Ние ще препратим тази информация към Hikvision, които ще ни върнат код за рестарт на паролата с валидност 1 ден, считано от датата, която сте изпратили в текстовия файл. След като получите кода в програмата SDAP, маркирайте рекордера (DVR), чиято парола искате да рестртирате, и натиснете върху “forgot password”. Ще бъдете попитани за кода, въведете го. Ако рестартирането е било успешно, ще получите съобщение и паролата ще бъде сменена на заводската парола която е „12345”.

1.9   Задължително променете заводската парола на друга по-сложна.

 

Процедура 2:

 

 

 1.        Изключете рекордера (DVR) от захранването и го включете. Това ще позволи да се определи точната дата на устройството.

 

2.1    Стартирайте вече инсталираната програма  SDAP и маркирайте в нея устройството, чиято парола ще рестартирате (вижте снимката по-долу):

2.2    Натиснете върху надписа „forgot password” - ще ви се появи прозорче.

 

Прозорчето трябва да изглежда по следния начин:

Това означава, че фърмъерът на рекордера (DVR) е от по-новия тип.

2.3   Натиснете върху бутона “Export”, ще бъдете попитани за име на файл и къде да бъде записан файлът. Напишете за име на файла например: dvrhikvision  и го запишете например в папка Desktop.

2.4   Изпратете файла на имейл: office@video1.bg и се обадете на нашия телефон 0877 212 911. Внимание! Не трябва да изключвате или рестартирате устройството, докато не получите обратния файл, иначе той няма да е валиден.

2.5   В рамките на приблизително 24 часа (през работна седмица) ще получите файл, с който може да рестартирате паролата на устройството.

2.6   След като получите файл за рестартиране на устройството, го запишете някъде на компютъра си, например: Desktop.

2.7   Стартирайте SDAP  софтуера, маркирайте рекордера(DVR) и натиснете „forgot password”,  изберете бутон “Import file” и посочете файла, който сте получили.

2.8   В полетата за парола въведете желаната от вас парола, която трябва да отговаря на следните изисквания за сложност: по-дълга от 8 символа, трябва да съдържа числа, малки букви, главни букви или специални символи. Задължителни са поне 2 вида от тях (например малки букви и цифри).

2.9   Потвърдете, при успех трябва да получите съобщение.

Процедура 3:

 

 1.        Ресет на парола от локалното меню на рекордера (DVR).

3.1   Свържете към рекордера монитор и мишка.

3.2   Отворете главното меню на рекордера (DVR). Ще бъдете попитани за парола.

3.3    Кликнете с мишката в долния ляв ъгъл на прозореца.

3.4   Ще ви се появи ново меню, изглеждащо като на снимката по-долу:

3.5   Изпратете имейл със серийния номер и датата на стартиране на имейл: office@video1.bg , и се обадете на нашия телефон 0877 212 911.   Ние ще изпратим информацията на Hikvision, ще получите код с валидност един ден спрямо стартовата дата на устройството.

3.6   Въведете кода в полето “Secure Code” и потвърдете. Ще получите съобщение за успешно рестартиране на парола.

 

Моля спазвайте точно поредността на точките и препоръките ако изпитате затруднения или се нуждаете от съвет и съдействие, моля свържете се с нас на телефон : 0877 212 911. 

Етикети: Парола Hikvision

2Коментара

  • Avatar
   Nikolov Stam Trade
   мар 17, 2020

   DS-7108HWI-SH0820160203AAWR573221904WCVU-202003171153.xml

  • Avatar
   Данаил Димов
   май 12, 2020

   DS-7104HGHI-F1 Serial 696065256

Остави Отговор

* Име:
* Е-майл: (Не Поликуван)
   Уебстраница: Адрес на страница :http://)
* Коментар:
Напишете Кода